Waakzaam en alert

Onze Wijkagent stelt zich graag voor

Mijn naam is Anthony van Baal, in 1967 geboren in het Brabantse Oisterwijk en daar opgegroeid. Vanaf 1994 woon ik in Limburg. Ik ben in 1999 naar de politieschool gegaan en in 2001 in Venlo op straat gaan werken. Voornamelijk 112-meldingen rijden en veel drugs-controles. Later heb ik in Venlo grotere recherche-zaken meegedraaid en tijdelijk wijkagenten vervangen.Wijkagent Anthony zorgt voor veiligheid in Veltum, Venray
Vanaf 2008 was ik wijkagent in de toenmalige gemeente Helden en t/m oktober 2013 wijkagent van de dorpen Helden, Beringe en Echel bij de politie Peel en Maas.
Sinds januari 2013 hebben we geen regiopolitie meer, maar gewoon één landelijke politie. Veel politiebureaus zijn toen samengevoegd. Zo is de politie Peel en Maas samengevoegd met de politie Horst aan de Maas. En aangezien ik in Horst aan de Maas gemeenteraadslid ben, moest ik stoppen in de politiek of omzien naar ander werk binnen de politie, buiten het gebied van Peel en Maas en Horst aan de Maas.
Mijn voorgangster wijkagent Patricia Impelmans wilde graag dichter bij huis werken. En zo hebben we besloten van bureau te ruilen. Patricia naar Peel en Maas en ik sinds november 2013 naar
Venray.
In mijn wijken probeer ik zo veel mogelijk zichtbaar te zijn. Echter tot mijn werkzaamheden behoren ook vele overleggen o.a. met het wijkteam, wijkplatform, veiligheidshuis, gemeente enz. Uiteraard is een belangrijke taak van mij om criminaliteit in de wijk te bestrijden en op te sporen. Echter mijn werkzaamheden gaan verder. Ik probeer als wijkagent, samen met mijn netwerkpartners en vooral samen met de bewoners, een prettige en heerlijke leefbare wijk te creëren. Schroom dan ook niet om contact met mij op te nemen als u iets kwijt wilt over de leefbaarheid in uw wijk.
U kunt mij bereiken onder het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of rechtstreeks per mail naar:
anthony.van.baal@limburg-noord.politie.nl.

Veiligheid en waakzaamheid

U zult begrijpen dat onze wijkagent niet 24 uur per dag onze wijk in toezicht houd, daarom is het van belang dat u als burger ook waakzaam en alert bent.
Ziet u een verdachte situatie? Noteer dan het signalement en eventuele kentekens en geef deze dan door aan de politie. Dat kan via het algemene nummer 0900 – 8844 (lokaal tarief).
Als er een heterdaadsituatie is kan u meteen 112 bellen.

SMS-alert

SMS-berichten op de mobiele telefoon ontvangen en extra ogen en oren vormen voor de politie? SMS-Alert is een gratis service waarmee de politie burgers met een SMS-bericht heel snel kan informeren over actuele incidenten die zich in een buurt voordoen. Denk hierbij aan een vermist kind, overvallers op de vlucht, actieve inbrekers enzovoorts. Kortom alle informatie die de veiligheid in een wijk vergroot, komt in aanmerking.
Wijkbewoners kunnen de politie helpen door tips en andere bruikbare gegevens door te geven. SMS-Alert is een succesvol middel gebleken om burgers actief te betrekken bij de opsporing van verdachten en vermiste personen. Andere politieregio’s hebben er inmiddels heel goede resultaten mee behaald.

Hoe werkt SMS-Alert?
De SMS-berichten die worden verstuurd aan de hand van postcodes en zijn gericht op een bepaalde wijk. De politie informeert ook na ieder SMS-Alert over de afloop. Burgers kunnen de politie helpen door tips en bruikbare informatie door te geven via het telefoonnummer dat in het SMS-bericht wordt vermeld. Aanmelden voor SMS-Alert zie waakvoorinbraak.nl. Ook kan telefonisch contact worden opgenomen met de politie Limburg-Noord via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).