Parkeerprobleem DFG-hofjes

Het is zondagochtend, buiten schijnt een waterig herfstzonnetje en ik kijk
door het raam naar buiten. Ik zie huizen als grote wiebertjes, eindeloos aan elkaar geschakeld. Wat ook opvalt zijn de nauwe steegjes. Het oogt allemaal knus, rustig en veilig. Door de week is het druk, hectisch en soms onveilig. Het buurtje ligt ingeklemd tussen Deurneseweg, Weg in de Berg en de Kulutweg. De steegjes met hofjes meanderen door de buurt en heten Dagobert-, Floris- en Gosewijnhof. Zij liggen er al 40 jaar, schuin tegenover Intratuin.

Waar vroeger rust en geborgenheid troef was, heerst nu vaak haast, stress, ruimtegebrek en onveiligheid. Mensen van tegenwoordig zijn net mieren, hebben het altijd druk, sjouwen dat het een lieve lust is en zijn nooit klaar. Elk gezin heeft nu 2 auto’s en die worden ingezet zoals vroeger een fiets gebruikt werd. Een vrachtwagen met bouwmaterialen, een vuilniswagen of een brandweerauto halen angstaanjagende capriolen uit.
Soms stranden deze in het woud van ‘BLIK’, de vele auto’s die er nu geparkeerd staan. Dan is de beer los! Boosheid en onveiligheid wisselen elkaar af. De bewoners zijn het meer dan zat en hebben zich verenigd! In hun ogen liet de overheid het zich allemaal welgevallen.

Het nieuw opgerichte Wijkplatform in Veltum werd gevraagd bij te staan met ‘Raad & Daad’.
Het DRAAGVLAK onder de buurtbewoners is groot, blijkens een onlangs gehouden enquête. Van de 60 formulieren is ruim 90% retour genomen, een overweldigende respons! De knelpunten en problemen zijn in kaart gebracht, buurtbewoners brainstormen nu gezamenlijk over mogelijke oplossingen. De actieve buurtbewoners en het Wijkplatform Velum presenteren binnenkort de resultaten aan de overige buurtbewoners. Zij vragen dan mandaat om ACTIE te ondernemen. Concrete plannen worden dan voorgelegd en besproken met de Gemeente Venray.
Anno 2013 nemen ACTIEVE buurtbewoners het heft in handen. Zij communiceren met elkaar en ondernemen SAMEN activiteiten en acties. Vervolgens gaan ze in gesprek met de Gemeente. De overheid is niet langer alleen bepalend en leidend! Nee, dat zijn wij, BUURTGENOTEN met en onder elkaar, samen met de Gemeente.

Zomaar een actueel en waar gebeurd relaas over een klein en gezellig buurtje in Veltum, dat actief is om oplossingen te realiseren voor hun alledaagse problematiek.
Hebt u als groep wijkbewoners of buurt van Veltum ook wensen, vragen of problemen? Informeer dan bij het Wijkplatform om samen een koers te bepalen om uw wensen te verwezenlijken.

Er is werk aan de winkel als u iets wilt bereiken in uw straat of buurt.

Namens het Wijkplatform Veltum, commissie Verkeer en Veiligheid.

Parkeerprobleem in Veltum, Venray