Burenuitleen

Elk huishouden schaft veel zaken aan die het leven makkelijker maken. Vaak zijn dat (elektrische) apparaten of gereedschappen die we niet elke dag gebruiken. Dan halen we het apparaat maar twee keer per jaar uit de schuur. Maar ja, wel handig zo’n apparaat. Eigenlijk zijn we toch gek dat we al deze zaken kopen of huren terwijl de buurman hem zo heeft staan.

Zo heeft u misschien ook de mogelijkheid om wat kleine boodschapjes mee te nemen voor die oudere of zieke buurman of buurvrouw als u toch boodschappen doet. Of u bent goed in de Franse taal en wellicht kan uw buurjongetje daar dankbaar gebruik van maken. Allemaal voorbeelden van hoe we elkaar kunnen helpen.

In de buurt Brennerlaan, Etnalaan, Everestlaan en Feldberglaan is het idee ontstaan om te inventariseren wie welke zaken of diensten ter beschikking wil stellen.  Alleen de mensen die zelf zaken inbrengen mogen van anderen lenen. Hulp vragen kan als u zelf uw eigen talenten aanbied. Er zijn zoveel mogelijkheden en het bevordert meteen het buurtgevoel. We zijn er toch samen voor elkaar!

Indien uw buurt ook geïnteresseerde is in dit idee, dan kunt u contact opnemen met
anitaborghaertsebbing@wijkplatformveltum.nl. Zij kan u op weg helpen met het opzetten van een burenuitleen in uw eigen buurt.

Namens het Wijkplatform Veltum, Commissie WMO en Sociaal.
Burenuitleen in Veltum, Venray